Städning och avverkning av träd

Städdag i stallet

Att driva och underhålla häststall, ridhus och paddock tar sin tid och kräver ständigt uppmärksamhet.

Nu i dagarna samlades vi alla hästägare för att ta en så kallad städdag för att sortera och slänga en del prylar som blivit samlade på hög. Det fanns även en del brädor på ridhuset som behövde bytas innan vi kunde lägga på ett nytt lager färg. Utöver detta så drog vi även om elen till en del hästhagar samt la på ny grus på en del av vägarna. Senaste tidens regn och blåst har verkligen slitit hårt på en del vägar med stora vattenpölar som följd. Skönt att detta blev åtgärdat då det annars finns risk för att hästarna ska skada sig när de går mellan hagen och stallet.

Fällning av träd intill paddocken

Ett annat problem som vi äntligen fått löst är att vi haft ett par stora träd som stått för nära paddocken och som vi under en längre tid tänkt fälla och plocka bort. Men att fälla stora träd är inte alltid det enklaste och därför har vi helt enkelt inte tagit tag i det trots att de varit lite av en fara för både hästar och hästägare. Men nu är det äntligen gjort och vi fick hjälp med detta av Trädfokus i Syd som är just arborister och proffs på trädfällning Skåne. Stort tack för detta och nu känns allt mycket bättre och säkrare för oss som har hästar i stallet. Vi fick även hjälp med att frakta bort alla grenar och träddelar som uppkom och med att vi fällde träden.

Nytt shakerkök i stallet

Något vi alla också är extra glada för att vi nu fått ett nytt snyggt shakerkök från Järfälla Kök i vårt stora häststall. Stort tack för detta och att ni sponsrade oss med ett extra förmånligt pris.
Under många år av vi endast haft ett enklare litet kök men som både varit gammalt och slitet men också saknar både diskmaskin och micro. Nu finns allt detta i vårt nya kök och vi hoppas att alla hästägare ska uppskatta detta och därmed kunna laga eller värma sin medtagna mat för att få ut ännu mer av stallet och hästlivet.

Renovering av omklädningsrummet på tur

Närmast på tur står att inom kort även ta och snygga till och bygga om vårt omklädningsrum inne i stallet. Det har funnits ett önskemål sedan en tid tillbaka om att bygga nya skåp och för bättre möjligheten för hästägarna att förvara sina privata kläder och prylar på ett säkrare och bättre sätt. Det kommer att åtgärdas inom det närmaste.